Peste alb in sos de smantana si vin spumos

Printeaza

Peste alb in sos de smantana si vin spumos din: fileuri de peste alb, bulbi de fenicul, ceapa, vin spumos sau orice vin alb, smantana, unt, sare, piper, ulei, marar, patrunjel.

Peste_alb_in_sos_de_smantana_si_vin_spumos

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peste alb (150- 170 g fiecare )
  • 3 bulbi de fenicul
  • 2 cepe
  • 150 ml vin spumos sau orice vin alb
  • 3 linguri smântână
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei
  • mărar
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Speli fileurile de peşte şi le con­dimentezi. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Tai fenicglul în rondele.

Pui ceapa şi feniculul într-o cratiţă cu unt topit, sare, piper şi puţin ulei, la foc mic, să se înăbuşe cu capac, aproximativ un sfert de oră.

Intr-o formă rezistentă la cuptor, aşezi bucăţile de peşte şi peste ele răstorni compoziţia de ceapă cu fenicul. Adaugi vi­nul şi smântână.

Laşi să fiarbă la cuptor, până când sosul scade la jumătate (20-25 de minute, la foc moderat). Serveşti preparatul.

Peste alb in sos de smantana si vin spumos

Peste_alb_in_sos_de_smantana_si_vin_spumos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.