Peste afumat cu sos de linte

Printeaza

Peste afumat cu sos de linte

Peste afumat cu sos de linte

Ingrediente:

  • 4 fileuri peşte afumat
  • 400 g linte
  • o legătură de ceapă verde
  • 200 g roşii cherry
  • o limetă
  • 3 lingurii de ulei de măsline
  • un vîrf de linguriţă de pudră de curry
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • pîine
  • lipii libaneze

Preparare:

Lintea se pune la înrmuiat cu o seară înainte. A doua zi se schimbă apa şi se pune la fiert cu puţină sare.

După ce a fiert, se clăteşte, se lasă într-o strecurătoare, apoi se pune într-un castron. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, se căleşte cinci minute la foc potrivit, se adaugă lintea, roşiile întregi saui tăiate în jumătăţi şi pudra de currry.

Se toarnă o cană de apă, se fierbe pînă cînd legumele s-au înmuiat şi se condimentează, dacă mai este nevoie.

Se presară pătrunjel tocat, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să se odihnească timp de cinci minute.

Peştele se taie bucăţi mai mici, se stropeşte cu suc de lămîie şi se serveşte alături de sosul de linte. Se servesc calde, cu felii de pîine sau lipii libaneze.

Peste afumat cu sos de linte

Peste afumat cu sos de linte.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesant sosul de linte si cred ca ar merge cu peste afumat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.