Peste afumat cu sare grunjoasa

Printeaza

Peste afumat cu sare grunjoasa din: peste proaspat, sare grunjoasa, zahar, piper.

Peste_afumat_cu_sare_grunjoasa

Ingrediente:

  • peste proaspat
  • sare grunjoasa
  • un praf de zahar
  • un praf de piper

 

 

Mod de preparare:

Pestele proaspat il cureti de cap si intestine (daca este mare). Indiferent de peste, acesta se asaza pe un pat gros, de jumatate de centimetru, din sare grunjoasa.

Asezi pestele in asa fel incat sa nu stea unul peste altul. Deasupra ii dai cu un praf de zahar si un praf de piper si din nou sare, dar nu in cantitate mare.

Lasi astfel pestele, timp de 3-4 zile, dupa care il scoti si il agati in afumatoare.

Trebuie sa fie cat mai departe de orificiul de evacuare a fumului. Fumul il vei obtine de la rumegus din lemn de esenta tare, de obicei fag, asta pentru ca sunt specii de arbori ce amarasc produsul. De asemenea, fumul trebuie sa fie dens.

La afumatoare tii pestele 24 de ore, dupa care il scoti si, daca ai posibilitatea, il tii afara la vant, daca nu, il infasori in coala alba si il pui la congelator. Pestele astfel obtinut poate fi servit cu ceapa rosie sau masline.

Peste afumat cu sare grunjoasa

Peste_afumat_cu_sare_grunjoasa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.