Peşte afumat cu salată

Printeaza

Peşte afumat cu salată

Peşte afumat cu salată

Ingrediente:

  • 4 fileuri peşte afumat
  • două borcane de ciuperci murate
  • 400 g mazăre
  • un gălbenuş crud
  • un gălbenuş fiert
  • suc de lămâie
  • apă
  • muştar
  • o ceapă albă mică
  • ulei
  • doi căţei de usturoi
  • sare, piper
  • capere
  • castraveţi muraţi

Preparare:

Intr-un vas înalt se pun gălbenuşurile, sarea, piperul, o linguriţă de muştar şi se mixează până când devin ca o pastă. Se toarnă ulei treptat, mixând încontinuu, ca să nu se taie maioneza.

Se adaugă o lingură de suc de lămâie, două linguri de apă, apoi se mixează timp de două minute. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum 15 minute.

Mazărea se spală, se fierbe în apă cu sare şi se pune într-o strecurătoare să se răcească. Ciupercile se scot din borcane, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la scurs.

Se taie în bucăţele, se amestecă bine cu mazărea, ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, maioneza după gust, sarea şi piperul

Se servesc alături de peştele afumat, curăţat de oase şi tăiat în bucăţele.

Peşte afumat cu salată

Peşte afumat cu salată.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place pestele, mai ales cel afumat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.