Pesmeti cu scortisoara

Printeaza

Pesmeti cu scortisoara

Ingrediente:Pesmeti cu scortisoara

  • 1 ceaşcă caimac
  • 2 ouă
  • 3 linguri unt topit
  • 3 linguri zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1/2 linguriţă sare
  • făină cât se cere (circa 500 g)

 

 

Mod de preparare:

Se freacă o ceaşcă de caimac cu două ouă, unt topit, zahăr vanilat, scorţişoară, bicarbonat proaspăt cernut şi sare.

Se pune pe masă făină, se face loc la mijloc şi se toarnă compoziţia de mai sus. Se frământă cu mâna, făcând un aluat potrivit de tare.

Se adună la un loc, se acoperă cu un şervet şi se lasă o jumătate de oră la rece să se odihnească.

Se întinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie forme mici, se presară zahăr şi se coc la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.