Pesmeciori din albuş

Printeaza

 

Ingrediente:Pesmeciori din albuş

  • 70 g unt topit
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 praf vanilie
  • 7 albuşuri bătute spumă
  • 3-4 linguri zahăr vanilat
  • 150 g făină
  • unt pentru formă

 

Mod de preparare:

Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd uşor.

Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec căptuşită cu hîrtie unsă cu unt şi se coace la foc potrivit. Se încearcă dacă este gata cu paiul.

Se scoate din formăşi se lasă pînă a doua zi, cînd se taie felii cît se poate de subţiri (ceva maisubţiri decît un centimetru) cu un cuţit bine ascuţit. Fiecare felie se taie în 4-5 bucăţi.

Cînd se termină această operaţie, se pun toate bucăţelele într-o tavă mare, care se dă la cuptor pentru ca bucăţelele să se rumenească puţin.

Cînd sînt gata rumenite, se tăvălesc în zahăr pudră vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.