Pesmeciori cuiburi

Printeaza

Pesmeciori cuiburi

Ingrediente:Pesmeciori cuiburi

  • 3/4 pahar zahăr
  • 150 g unt sau margarină
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă zeamă de lămîie
  • 1 praf vanilie
  • făină cît cuprinde
  • 1 lingură zahăr pudră vanilat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se freacă ouăle cu zahărul pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina) puţin încălzit şi bicar­bonatul dizolvat în zeama de lămîie sau oţet.

Se frămîntă un aluat cît se poate de tare şi se dă prin ma­şina de tocat carne. Din beţişoarele care ies din maşina de tocat, se aranjează grămăjoare mici în formă de cuib.

Se aşază pe tava de copt unsă cu ulei şi se coc la foc potrivit.

Fierbinţi, se presară cu zahăr pudră vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.