Pernite de orez cu carne si lapte de cocos

Printeaza

Pernite de orez cu carne si lapte de cocos din: orez, lapte de cocos, sare, frunze proaspete de banan, carne tocată, ceapa roşie, usturoi, chili, zahăr tos, galangale, ceapa verde, ulei.

Ingrediente:Pernite de orez cu carne si lapte de cocos

  • 750 g orez de bună calitate spălat şi scurs
  • 1500 ml lapte de cocos
  • 1 linguriţă sare
  • frunze proaspete de banan

Pentru umplutură:

  • 500 g carne tocată
  • 250 ml lapte de cocos
  • 6 cepe roşii tocate
  • 4 căţei de usturoi, tăiat mărunt
  • 2 chili cu seminţele scoase, tăiaţi pe diagonală
  • 1 lingură zahăr tos
  • un pic de galangale, mărunţit
  • 1 linguriţă sare
  • 2 cepe verzi tăiate mărunt
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Se fierb orezul, laptele de cocos, frunzele de banan şi sarea, amestecând până când laptele este complet absorbit. Se ia vasul de pe foc şi se lasă deoparte.

Pentru a obţine umplutura, se încinge, uleiul şi se prăjesc în el ceapa roşie, usturoiul şi chili, până degajă o aromă plăcută. Se adaugă carnea tocată şi celelalte ingrediente.

Se amestecă până scade, apoi se ia vasul de pe foc. Se şterg bine frunzele de banan, sa pun două linguri de orez deasupra şi se întind. Se adaugă umplutura şi se împachetează apoi în formă de cilindru, având grijă ca umplutura să rămână în mijloc.

Se leagă marginile. Se lasă la fiert, circa o oră, până când este bine făcut. Se servesc fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.