Perle de mere în sos

Printeaza

O reteta delicioasa de perle de mere in sos din: oua, faina, mere, zahar, pesemt, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, ou, zahar pudra, vin rosu si menta.

Ingrediente:Perle de mere în sos

  • 2 ouă
  • 2   linguri faină albă
  • 3   mere
  • 50 g zahăr
  • 1 castron cu pesmet
  • 1 pahar lapte
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • un praf de sare

pentru sos:

  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 pahar vin roşu foarte dulce

pentru decor:

  • 1 crenguţă de mentă

 

Mod de preparare:

Pentru perle, bate ouăle întregi într-un castron, adau­gă faina şi amestecă până când obţii un aluat grosuţ. încorporează laptele, zahărul şi un praf de sare.

Curăţă merele de coajă şi, cu ajutorul unui cuţitaş, decupează din ele sfere mici. Tăvăleşte-le prin fai­nă, trece-le prin compoziţia obţinută mai înainte şi prin pesmet, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins. Când au devenit aurii, scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă.

Pentru sos, pune într-o crăticioară zahărul pudră, oul bătut şi vinul şi bate-le pe baie de aburi până când se îngroaşă. Toarnă pe mijlocul unui platou sosul şi aşază deasupra perlele de mere. Decorează cu frunze de mentă.

Perle de mere în sos

Perle de mere în sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.