Perişoare de viţel în sos alb
PrinteazaO reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel, oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si patrunjel.
- 250 g carne tocată de viţel
- 2 ouă
- sare
- piper
pentru sos:
- 200 ml vin alb
- 150 g margarina
- 5 linguri faină albă
- 200 ml supă concentrată de pui
pentru decor:
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Pune într-un castron carnea tocată, ouăle, sare şi piper. Amestecă ingredientele bine şi modelează cu mâinile ude perişoarele, apoi aşază-le într-o tavă.
Topeşte margarina într-o crăticioară şi, amestecând încontinuu, adaugă faina, supa şi vinul.
Lasă compoziţia să fiarbă la foc mic 10 minute, amestecând încontinuu. Toarnă sosul peste perişoare şi dă-le circa 20 de minute la cuptor, la 180° C.
Decorează perişoarele cu pătrunjel tocat şi serveşte-le ca fel unic, cu garnitură de orez sau de legume fierte, după gust.
Perişoare de viţel în sos alb
Pofta buna!