Perişoare de vită cu sos de smântână

Printeaza

O reteta delicioasa de perisoare de vita cu sos de smantana din: carne de vita, paine, faina, lapte, smantana, unt, patrunjel si sare.

Ingrediente:Perişoare de vită cu sos de smântână

  • 1,200 kg carne de vită
  • 80 g pâine albă
  • 80 g făină
  • 800 ml lapte
  • 70 g smântână
  • 50 g unt
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi pâinea la înmuiat în apă. Spălaţi carnea, o fierbeţi, iar când s-a răcit o tocaţi. Amestecaţi carnea cu pâinea stoarsă şi formaţi perişoare, pe care le treceţi prin făină şi le fierbeţi în supa de carne.

Fierbeţi 2/3 din cantitatea de lapte. Dizolvaţi făina în laptele rece rămas şi îl turnaţi în laptele clocotit, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe.

Fierbeţi sosul timp de 15 minute, la foc mic. Stingeţi focul, adăugaţi smântâna, untul şi sare după gust şi omogenizaţi.

Scoateţi perişoarele cu o paletă, pe un platou şi turnaţi peste ele sosul cald, în momentul servirii. Decoraţi platoul cu frunze de pătrunjel.

Perişoare de vită cu sos de smântână

Perişoare de vită cu sos de smântână

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.