Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla

Printeaza

O reteta de Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla din: boabe de porumb, ardei copti, ciuperci, suc de limeta, sos samba oelek, sare, piper, supa, usturoi, carne de vita tocata, ou, pesmet, avocado, tortilla si ulei.

Ingrediente:

  • 1 conserva boabe de porumb (285 g)
  • 100 g ardei copti (de la borcan)
  • 80 g ciuperci Champignon feliate (conserva)
  • 2 linguri suc de limeta
  • 2 lingurite sos picant Samba Oelek
  • sare
  • piper
  • 700 ml supa
  • 1 catel de usturoi
  • 250 g carne de vita tocata
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 avocado
  • 1 lipie sau tortilla
  • 1 lingura ulei

 

Mod de preparare:

Se lasă să se scurgă porumbul, ardeiul copt şi ciupercile. Se taie cubuleţe ardeii copţi. Se adaugă toate în supa care clocoteşte, împreună cu 1 lingură de suc de limetă, 1 linguriţă Sambal Oelek, sare şi piper; se lasă să fiarbă la foc mic 3-4 min.

Se curăţă şi se toacă usturoiul şi se frământă cu ou, carne, 1 linguriţă Sambal Oelek, pesmet, sare şi piper. Cu mâinile umede, se formează biluţe şi se fierb în supa fierbinte 5-6 min. Fructele de avocado se taie în două pe lung; se îndepărtează sâmburele.

Se taie cuburi pulpa de avocado, se stropeşte cu suc de limetă şi se adaugă în supă. Se taie lipia sau tortilla în fâşii şi se prăjesc într-o tigaie de teflon, în ulei încins, 2-3 min., amestecând. Supa se serveşte cu fâşii de tortilla.

Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.