Perisoare din cartofi la cuptor

Printeaza

O reteta de perisoare din cartofi la cuptor din: cartofi, oua, cascaval, ulei, verdeata, suc de rosii, faina, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 1-2 oua
  • 100 g cascaval
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în coajă. Curăţaţi-i apoi şi treceţi-i prin maşina de tocat. Amestecaţi piureul obţinut cu ouăle bătute puţin, caşcavalul ras, 2 linguri ulei şi verdeaţa tocată mărunt. Condimentaţi după gust cu sare şi piper. Amestecaţi bine ingredientele şi formaţi cu mâinile umezite perişoare din pasta obţinută.

Puneţi-le într-o tavă unsă cu ulei, una iângă alta. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. între timp, puneţi într-o tigaie 1 lingură ulei şi rumeniţi puţin făina. Stingeţi cu bulionul de roşii şi cu o cană de apă. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit cel puţin 10 minute.

Când sosul s-a îngroşat, turnaţi-l peste perişoarele din tavă şi mai lăsaţi tava la cuptor încă 5 minute. Presăraţi deasupra verdeaţă tocată înainte de servire.

Perisoare din cartofi la cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bune rau perisoarele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.