Perisoare de vita cu sos si smantana
PrinteazaPerisoare de vita cu sos si smantana din: carne de vită fără os, pâine albă, faină, lapte, unt, smântână, sare.
Ingrediente:
- 1,2 kg carne de vită fără os
- 250 g pâine albă
- 80 g faină
- 800 ml lapte
- 80 g unt
- 170 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert în apă clocotită. Când este gata, se dă prin maşina de tocat cu sită deasă, împreună cu pâinea înmuiată.
Se frământă bine, se porţionează în perişoare şi se pun la înăbuşit în supa în care a fiert carnea. Făina se dizolvă în lapte puţin călduţ şi se toarnă în lapte clocotit.
Se amestecă bine cu telul. Gustul se potriveşte cu sare, unt crud şi smântână. Fierberea se continuă încă 15-20 de minute. Sosul se toarnă peste perişoare când se servesc, în farfurie.
Pofta buna!