Perisoare de vita cu sos si smantana

Printeaza

Perisoare de vita cu sos si smantana din: carne de vită fără os, pâine albă, faină, lapte, unt, smântână, sare.

Perisoare de vita cu sos si smantana

Ingrediente:

  • 1,2 kg carne de vită fără os
  • 250 g pâine albă
  • 80 g faină
  • 800 ml lapte
  • 80 g unt
  • 170 g smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert în apă clocotită. Când este gata, se dă prin maşina de tocat cu sită deasă, împreună cu pâinea înmuiată.

Se frământă bine, se porţionează în perişoare şi se pun la înăbuşit în supa în care a fiert carnea. Făina se dizolvă în lapte puţin călduţ şi se toarnă în lapte clocotit.

Se amestecă bine cu telul. Gustul se potriveşte cu sare, unt crud şi smântână. Fierberea se continuă încă 15-20 de minute. Sosul se toarnă peste perişoare când se servesc, în farfurie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.