Perisoare de pui in sos tomat

Printeaza

Perisoare de pui in sos tomat din: pipet de pui, paine, lapte, pătrunjel, marar, oua, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de măsline, suc de roşii, apa, foi de dafin, busuioc proaspăt (facultativ).

Ingrediente:Perisoare_de_pui_in_sos_tomat

  • 1 piept de pui (400 g)
  • 2 felii de pâine
  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 lingură de mărar tocat
  • 2 ouă
  • 2 cepe mici
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de măsline pentru gătit
  • 400 ml suc de roşii
  • 200 ml apă
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriţă de sare
  • busuioc proaspăt (facultativ)

Mod de preparare:

Se toacă la robot pieptul de pui cu verdeaţa, ouăle crude, pâinea înmuiată în lapte, o ceapă, sarea, piperul şi usturoiul.

Intr-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă o ceapă mică tocată mărunt şi se căleşte până devine sticloasă.

Se toarnă sucul de roşii şi apa, sare, piper şi zahărul peste ceapă. Se adaugă foile de dafin, se acoperă şi se lasă să fiarbă încet 30-40 de minute.

In timpul ăsta se formează perişoare din carnea tocată, care se pun în apa fiartă. Se lasă să fiarbă cam 15-20 de minute.

Se pune sosul într-un castron şi se aşază perişoarele cu grijă, ca să rămână albe. Se presară frunze de busuioc proaspăt.

Perisoare de pui in sos tomat

Perisoare_de_pui_in_sos_tomat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.