Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana

Printeaza

Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana

Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana din: cartofi, faina, oua, marar, unt, ulei, smantana, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • marar
  • 50 g unt
  • 70 ml ulei
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de tocat.

Se adauga 150 g faina, ouale, sare si piper. Se amesteca bine totul si se formeaza perisoare mici care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei.

Se aseaza perisoarele intr-o cratita, se presara marar printre ele si se toarna deasupra un sos preparat astfel: 50 g faina se rumeneste in 50 g unt, se stinge cu zeama in care au fiert cartofii, apoi se adauga smantana.

Se toarna sosul peste perisoare si se mai da o data totul in fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.