Perisoare cu unt
PrinteazaPerisoare cu unt din: carne tocata, boia, piper, unt, patrunjel, marar, lamaie, ulei, rosie, sare.
- 500 g carne tocată de vită
- piper
- boia
- 50 g unt
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar
- sare
- 1 chiflă
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri ulei
- 1 roşie
Mod de preparare:
Carnea tocată se condimentează cu sare, piper, se omogenizează bine şi se lasă deoparte în frigider, 15 minute.
Untul se freacă spumă, se amestecă apoi cu pătrunjelul şi jumătate din mărar, tocate mărunt, apoi se pune la rece.
Chifla se înmoaie în lapte rece, se stoarce, se amestecă bine cu gălbenuşurile, apoi se adaugă carnea tocată.
Din compoziţia obţinută se modelează 8 chiftele, care se prăjesc în ulei încins.
Se aşază apoi pe un platou, se crestează deasupra şi se umplu cu untul condimentat.
Perişoarele se servesc calde, ornate cu mărarul rămas şi garnisite cu roşia tăiată felii.
Ca garnitură, se poate servi salată de cartofi cu castraveţi.
Pofta buna!