Perisoare cu unt

Printeaza

Perisoare cu unt din: carne tocata, boia, piper, unt, patrunjel, marar, lamaie, ulei, rosie, sare.

Ingrediente:Perisoare cu unt

  • 500 g carne tocată de vită
  • piper
  • boia
  • 50 g unt
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • 1 chiflă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 gălbe­nuşuri
  • 2 linguri ulei
  • 1 roşie

 

Mod de preparare:

Carnea tocată se condimentează cu sare, piper, se omo­genizează bine şi se lasă deoparte în frigider, 15 minute.

Untul se freacă spumă, se amestecă apoi cu pătrunjelul şi jumătate din mărar, tocate mărunt, apoi se pune la rece.

Chifla se înmoaie în lapte rece, se stoarce, se amestecă bine cu gălbenuşurile, apoi se adaugă carnea tocată.

Din compoziţia obţinută se modelează 8 chiftele, care se pră­jesc în ulei încins.

Se aşază apoi pe un platou, se crestea­ză deasupra şi se umplu cu untul condimentat.

Perişoarele se servesc calde, ornate cu mărarul rămas şi garnisite cu roşia tăiată felii.

Ca garnitură, se poate servi salată de cartofi cu castraveţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.