Perisoare cu sos de smantana

Printeaza

Perisoare cu sos de smantana din: chifla, supa, ceapa, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, carne de vitel, albusuri, sare, piper, maghiran, sardea, ienibahar, foaie de dafin, faina, smantana, capere, mustar, galbenus.

Ingrediente:Perisoare_cu_sos_de_smantana

  • 1 chifla (veche de-o zi)
  • 1 l supa
  • 2 cepe
  • 40 g unt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • sucul de la 1 lamaie
  • 500 g carne de vitel tocata
  • 2 albusuri
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 1 sardea in ulei (pasata)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 3 g faina
  • 200 g smantana
  • 3 linguri capere
  • 1 lingura mustar
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Se înmoaie chifla. Se încălzeşte supa. Se curăţă ceapa; o bucată se taie sferturi, alta se toacă. Ceapa tocată se căleşte în 10 g unt; se amestecă apoi împreună cu albuşuri, coajă de lămâie rasă, carne tocată, chifla stoarsă, sare, piper, maghiran şi peşte.

Se modelează perişoare din acest amestec. Se adaugă în supa fierbinte sferturile de ceapă, dafinul şi ienibaharul şi se plonjează perişoarele; se lasă să fiarbă la foc moale cca 15 min. Se scot.

Se căleşte făina în restul de unt; se toarnă 500 ml supă de la fiert şi smântână; se lasă să dea în clocot la foc moale cca 10 min.

Se adaugă suc de lămâie, sare şi piper. Se adaugă gălbenuşul şi apoi nu se mai lasă să fiarbă. Perişoarele se servesc cu sos; se presară ceapă verde şi se oferă alături o garnitură de cartofi.

Perisoare cu sos de smantana

Perisoare_cu_sos_de_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.