Perisoare cu smantana si marar

Printeaza

Perisoare cu smantana si marar din: carne de vitel, carne de porc, miez de paine, ceapa, lapte, marar, sare, piper, faina, smantana, unt, ciuperci.

Ingrediente:Perisoare cu smantana si marar

  • 500 g carne slabă viţel
  • 500 g carne slabă porc
  • 300 g miez pâine albă
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • mărar (3 legături)
  • sare
  • piper
  • faină
  • 800 ml smântână
  • 100 g unt
  • 2 linguri praf de ciuperci uscate

 

Mod de pereparare:

Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se scurge, se stoarce ceapa se toacă foarte mărunt, se înmoaie în unt, la foc mic. Se bat ouăle,mărarul se toacă mărunt tare se amestecă carnea tocată cu pâinea, ceapa, ouăle, o treime din mărar, sare, piper.

Se amestecă faina şi o altă treime din mărar într-o farfurie.

Se tăvălesc prin faină perişoare .

Se prăjesc perişoarele în unt până se rumenesc uşor şi se-ntăresc.Se freacă smântână cu două linguri de faină, mărar şi praful de ciuperci .

Scurse de grăsime, se potrivesc ca nişte ouă într-un cuibar  într-un vas, o cratiţă, o oală largă şi joasă de lut sau un vas de iena se acoperă cu smântână.

Se pune oala acoperită în cuptor, să fiarbă molcom la foc mic până când scade mai mult de jumătate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.