Perisoare cu smantana (varianta)

Printeaza

Perisoare cu smantana

Ingrediente:Perisoare cu smantana

  • 750 g carne
  • 50 g grăsime de la rinichi
  • 125 g miez de paine
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel tocat

Pentru sos :

  • 5 linguri lapte
  • un vîrf de cutit boia
  • 5-6 linguri smantană
  • 2 linguri grăsime pentru prăjit

Pentru rîntaş :

  • făină şi unt

Dăm carnea de vacă sau de mînzat de două ori prin maşină. Muiem în lapte miezul de paine de o zi, lăsînd să se îmbibe. îl stoarcem şi îl punem în tocătură. Adăugăm ou bătut cu furcu­liţa, piper, sare şi 3-4 linguri de apă sau zeamă de carne. Frămîntăm bine compoziţia; cu mana unsă cu grăsime facem perişoare potrivit de mari (ca o nucă mijlocie) şi le tăvălim în puţină făină. Apoi le prăjim în grăsime încinsă, fără să le rumenim. Le scoatem într-o farfurie sau într-o cratiţă.

Facem un rantaş din unt şi făină şi stin­gem cu lapte fierbinte. Adăugăm jumă­tate din cantitatea de smantană, cîte pu­ţin şi amestecînd mereu. Presărăm foarte puţină boia ca să nu rămînă sosul ce­nuşiu. In sfîrşit, turnăm sosul bine scă­zut peste perişoare şi punem cratiţa să fiarbă descoperit. Potrivim sarea. Inainte de a servi adăugăm şi restul de sman­tană, încălzită într-o crăticioară, lăsîndu-le să mai dea un singur clocot.

Presărăm foarte puţin pătrunjel şi mă­rar tocat şi adăugăm o bucăţică de unt proaspăt, fără să mai fiarbă. Servim în­tr-o farfurie fierbinte.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.