Pere umplute

Printeaza

Pere umplute din: pere, branza de burduf, cimbru, frunze de salvie, bacon, vin, lamaie, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 pere mari
  • 50-60 g branza de burduf
  • 1 ramurica de cimbru
  • 4 frunze de salvie
  • 8-10 felii de bacon, taiate foarte subtire
  • 500 ml vin alb
  • 1 lamaie
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi vinul într-un vas mai mare, adăugaţi 1,51 apă, foile de dafin şi 5-6 boabe de piper negru. Lăsaţi amestecul să fiarbă pe foc potrivit, în acest timp, curăţaţi perele de coajă, păstrând neapărat codiţele. Stropiţi-le cu zeama de lămâie, ca să nu se înnegrească.

Puneţi-le în lichidul aromat care fierbe şi ţineţi- le la foc foarte mic 10 minute, apoi scoateţi-le, scurgeţi-le şi lăsaţi-le la răcit.

Tăiaţi brânza în cubuleţe foar­te, foarte iţiici, amestecaţi-le cu cimbrul şi sâtvia, tocate mărunt, sare şi piper. Tăiaţi calota superioară a perelor, ca un capac, cu atenţie să nu rupeţi codiţele. Scoateţi cotoarele şi miezul cu o linguri­ţă, fără să găuriţi pereţii perelor. Umpleţi perele cu amestecul de brânză şi ierburi aromate. Puneţi capacele cu codiţe şi înfăşuraţi fiecare pară în felii de bacon.

Puteţi să le prindeţi capetele cu scobitori. Puneţi perele astfel înfăşurate într-o tavă, pe hârtie de copt. Ţineţi tava la cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit, până când feliile de bacon devin crocante. Acest preparat este delicios ca atare, dar poate însoţi şi carne prăjită la grătar.

Pere umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.