Pere cu sos zabaion

Printeaza

O reteta delicioasa de pere cu zabaion din: zahar, galbenusuri, piscoturi, vin marsala, apa, smantana si ciocolata menaj.

Ingrediente:Pere cu sos zabaion

pentru cupe:

  • 1 pară mare
  • 120 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 pişcoturi
  • 2 linguri vin Marsala sec
  • 25 ml apă

pentru decor:

  • 150 ml smântână dulce
  • 80 g ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Taie para în patru, curăţ-o de coajă şi de seminţe şi fierbe-o cu 25 ml de apă într-un vas acoperit (sau în cuptorul cu microunde) până se înmoaie puţin. Păstrează lichidul în care a fiert.

Bate cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, apoi încorporează 2 linguri de Marsala. Transferă compoziţia într-o crăticioară şi pune-o la bain-marie.

Fierbe sosul zabaion amestecând continuu cu o lingură de lemn până când începe să se îngroaşe şi devine spumos.

Trebuie să ai grijă să nu clocotească. Ia crăticioara de pe foc, pune-o într-un vas cu apă rece şi răceşte sosul, amestecând din când în când.

Bate smântână dulce, apoi pune pe fundul a patru cupe câte un pişcot rupt în două. Stropeşte pişcoturile cu jumătate din lichidul în care a fiert para, pune în fiecare cupă câte un sfert de pară şi câte un sfert din cantitatea de sos zabaion.

Decorează cu ciocolată rasă şi cu frişca (obţinu­tă din smântână bătută).

Pere cu sos zabaion

Pere cu sos zabaion

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.