Pere in vin rosu

Printeaza

Pere in vin rosu din: pere, vin, apa, scortisoara, zahar, piper, anason, cuisoare, branza cu mucegai, miez de nuca, unt, amidon, salata verde.

Ingrediente:Pere în vin rosu

  • 4 pere
  • 500 ml vin roşu demisec
  • 500 ml apă
  • două beţişoare de scorţişoară
  • 50 g zahăr tos
  • 6 boabe de piper
  • două cuişoare
  • o steluţă de anason
  • 400 g brânză cu mucegai
  • 200 g miez de nucă
  • 50 g unt
  • amidon
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Perele se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. într-o oală se pun la fiert vinul, apa, beţişoarele de scorţişoară şi cuişoarele. Se adaugă steluţa de anason, boabele de piper şi zahărul tos. Se lasă să fiarbă cinci minute, se adaugă jumătăţile de pere şi se mai lasă să fiarbă încă 20-30 de minute sau până când perele s-au înmuiat.

Se scot perele cu o spumieră, se aşază pe un platou şi se lasă să fiarbă în continuare ingre­dientele. 0 lingură de amidon se ames­tecă bine cu puţină apă rece şi se toarnă în oală, amestecând în­continuu ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se opreşte focul, se adaugă untul, 100 g brânză sfărâmată şi se amestecă până la omoge­nizare. Brânza rămasă se taie cu­buleţe şi se presară peste pere împreună cu miezul de nucă şi salata verde ruptă bucăţi. Se servesc fierbinţi sau reci, stropite cu sosul de vin şi brânză.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.