Pere in vin cu lavanda

Printeaza

Pere in vin cu lavanda din: pere, vin rosu sec, sirop de trandafiri, zahar pudra, miere, scortisoara, cuisoare, nucsoara, esenta de vanilie, boabe de piper negru, frunze de menta, lavanda.

Ingrediente:Pere in vin cu lavanda

  • 8 pere
  • 750 ml de vin rosu sec
  • 250 ml sirop de trandafiri
  • 100 g zahar pudră
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de scorţişoară
  • cuisoare
  • nucşoară
  • esentă de vanilie
  • 5 boabe de piper negru
  • frunze de mentă
  • cîteva fire de lavandă

 

Mod de preparare:

Fierbe vinul cu zahărul, mierea şi condimentele. Curăţă perele de coajă, fără să le înlături coditele. Cînd vinul dă în fiert, scufundă perele, avînd grijă să nu se desprindă de co­dită.

Lasă-le aşa jumătate de oră.După ce le scoţi şi le aşezi pe un platou, fierbe vinul în continuare pînă se în­groaşă, apoi toarnă-l peste pere.

Or­nează perele cu zahăr şi frunze de mentă, apoi pune-le la frigider. Serveşte-le alături de flori de lavandă presarărate peste deliciosul desert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.