Pere gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze

Printeaza

Pere gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze din :fulgi de ovăz, unt, zahar, pere, miere, rom, dulceata de coacaze, făină de cocos, zahăr pudră.

Pere_gratinate_cu_fulgi_de_ovaz_si_dulceata_de_coacaze

Ingrediente:

  • 170 g fulgi de ovăz
  • 120 g unt
  • 100 g zahăr
  • 4 pere
  • 1 linguriţă miere
  • 2 linguri zahăr, după gust
  • 1 lingură rom
  • 100 g dulceaţă de coacăze
  • 3 linguri făină de cocos
  • 3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Se pasează fulgii de ovăz şi se ameste­că împreună cu untul şi zahărul.

Se taie în două perele şi se golesc de căsuţele seminţelor; se prăjesc puţin în unt.

Se adaugă miere şi zahăr; când zahărul în­cepe să se caramelizeze, se toarnă romul şi 100 ml apă; se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Se unge cu unt o formă de sufleu şi se aşază înăuntru perele; pe fiecare se pune câte o linguriţă de dulceaţă şi se presară amestecul de fulgi de ovăz.

Se toarnă deasupra suc de pere şi se presară făină de cocos şi zahăr pudră. Se coace totul în cuptorul încins, la 170-180 °C.

Pere gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze

Pere_gratinate_cu_fulgi_de_ovaz_si_dulceata_de_coacaze

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.