Pere fierte în vin roşu cu portocale

Printeaza

O reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu, coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie.

Ingrediente:Pere fierte în vin roşu cu portocale

  • 4 pere cu pulpa ferma
  • 1/2 l vin rosu
  • coaja si zeama unei portocale
  • 100-150 g zahar, in functie de gust
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Puneti la fiert vinul impreuna cu scortisoara, zeama si coaja de portocala si zaharul. Curatati coaja perelor fara a inlatura codita acestora, iar siropul dat in clocot, adaugati perele asezandu-le in pozitie verticala cu codita in sus. Reduceti focul si fierbeti perele timp de 20-22 de minute.

Opriti focul, adaugati batonul de vanilie in siropul de vin si lasati, perele sa se marineze, pana ce sosul s-a racit si perele au devenit moi.

Pere fierte în vin roşu cu portocale

Pere fierte în vin roşu cu portocale

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.