Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară

Printeaza

O reteta de Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară din: pere, otet din vin rosu, zahar, miere, piper negru boabe, cuisoare, foi de dafin, scortisoara si lamai.

Ingrediente:Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară

  • 1 kg pere mici
  • 1,2 otet din vin rosu
  • 500 g zahar
  • 150 g miere
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 lingurita cuisoare
  • 2 foi de dafin
  • 1 baton scortisoara
  • 2 lamai

 

Mod de preparare:

Curăţă perele şi scufundă-le într-un castron cu apă caldă amestecată cu zeamă de lămâie. Pune într-o cratiţă oţetul, zahărul, mierea, coaja de la o lămâie şi mirodeniile strânse într-un săculeţ de pânză. Fierbe-le 5 minute şi adaugă perele scurse bine. Fierbe-le 35-40 de minute, până când perele se înmoaie, rămânând însă întregi.

Scoate-le, scurge-le şi pune-le într-un borcan curat. Fierbe lichidul rămas de la pere până când scade la jumătate, scoate săculeţul cu mirodenii şi toarnă siropul peste pere. Inchide borcanul ermetic, sterilizează-l prin fierbere şi păstrează-l o lună. Poţi servi perele ca garnitură la carnea de curcan, de bibilică sau la friptura de vânat.

Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară

Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.