Pere cu sos de vin

Printeaza

O reteta delicioasa de pere cu sos de vin, zahar, coaja de portocala, lamaie, scortisoara, coniaPere cu sos de vinc.

Ingrediente:

  • 4 pere
  • 4 linguriţe de zahăr
  • 200 ml vin roşu sau roze
  • coajă de portocală şi de lămâie
  • felii de lămâie ca decor
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 păhăruţ de coniac

 

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert, într-un vas adânc, zahărul, vinul şi toate mirodeniile şi se lasă să dea în câteva clocote.

Se curata perele de coaja, păstrându-se codiţe­le, şi se introduc în siropul de vin, având grijă să fie bi­ne acoperite de lichid. Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute şi se scot cu spumiera pe un platou.Siropul în care au fiert pe­rele se lasă să mai fiarbă pu­ţin, până se îngroaşă.

Perele fierte se aşază pe far­furioarele de servit, se de­corează cu felii de lămâie şi se garnisesc cu siropul de vin.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.