Pere cu sos de ciocolata si menta

Printeaza

O reteta delicioasa de pere cu: vin rosu dulce, zahar tos, ciocolata neagra, frisca, zahar vanilat, coniac, nuca, stafide, seminte de fenicul, menta, migdale, fistic.

Ingrediente:

  • un kilogram de pere
  • un litru vin roşu dulce
  • 200 g zahăr tos
  • 300 g ciocolată neagră
  • 400 ml frişcă
  • zahăr vanilinat
  • 100 ml coniac
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g stafide
  • jumătate de linguriţă cu seminţe de fenicul
  • mentă
  • migdale
  • fistic

 

Mod de preparare:

Perele se spală, se curăţă din loc în loc de coajă şi se pun într-un bol. Vinul roşu se amestecă bine cu zahărul tos şi seminţele de fenicul şi se pune la fiert.

Când începe să clocotească se pun perele şi se fierb circa 25-30 de minute. Se scot într-un vas, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coaja rămasă.

Ciocolata se pune la fiert împre­ună cu frişca, zahărul vanilinat şi după ce clocotesc se adaugă coniacul. Se ia amestecul de pe foc, se mixează puţin şi se toarnă în farfurii adânci.

Se presară cu miezul de nucă tocat mărunt, stafidele şi se aşază în mijloc perele întregi sau tăiate în jumătăţi.Se presară mentă proaspătă tocată mărunt şi se servesc imediat sau se lasă să se răcească complet sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.