Pere cu cremă de şofran

Printeaza

Pere cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran, pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei de masline, fidea de orez, miere, capsuni, frisca.

Ingrediente:Pere_cu_crema_de_sofran

  • 6 galbenusuri
  • 90 g zahar tos
  • sare
  • 500 ml lapte
  • o jumatate de lingurita cu sofran
  • 4 pere
  • doua lamai
  • 200 g fructe confiate
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g fidea de orez
  • o lingura cu miere
  • capsuni
  • frisca

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă gălbenuşurile cu zahărul tos, şofranul, un sfert de linguriţă cu sare şi laptele dulce.

Se toarnă amestecul într-o oală şi se fierbe la bain-marie până se îngroaşă. Se ia de pe foc, se adaugă nuca de cocos, fructele confiate şi se amestecă.

Perele se spală, se taie felii subţiri, se pun într-un bol şi se stropesc cu suc de lămâie.

Se amestecă bine pentru a fi pătrunse de suc şi să nu se înnegrească. Fideaua de orez se rupe în bucăţele şi se prăjeşte rapid în uleiul de măsline încins.

Se scoate cu o spumieră pe un şervet absorbant, apoi se pune pe o farfurie. Se aşază felii de pere pe farfurii, se aşază în mijloc crema de lapte cu şofran şi deasupra fideaua de orez. Se toarnă deasupra puţină miere şi se serveşte imediat.

In momentul servirii peste crema se mai poate pune frisca sau capsuni feliate.

Pere cu cremă de şofran

Pere_cu_crema_de_sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.