Pere cu costita si sos vinegreta

Printeaza

Pere cu costita si sos vinegreta din: pere, costita, cascaval, vin, piper, laptuca, ulei, otet, sare, piper.
Ingrediente:Pere cu costita si sos vinegreta

  • 4 pere
  • 8 felii foarte subtiri de costita afumata
  • 200 g cascaval ras
  • 250 ml vin alb dulceag
  • piper

 

Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper.

Mod de preparare:

Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat cu 250 ml de apa si lasati-le sa se scurga.

Cand s-au racit suficient, scobiti-le incepand de la baza indepartati partea lemnoasa si semintele si umpleti-le cu cascavalul ras.

Incingeti cuptorul la 270C. Inveliti fiecare para cu cate 2 felii de costita, in asa fel incat una sa acopere si cavitatea de la baza perei, asezati-le intr-o tava si presarati peste ele piper cat de mult.

Dati-le 10 minute la cuptor, pana ce costita se rumeneste, iar cascavalul din interior se topeste.

Intre timp, preparati sosul vinegreta, batand bine uleiul cu otetul si potriviti-le de sare si piper.

Imprastiati pe un platou frunzele de salata, asezati peste ele perele coapte, stropiti perele cu sosul vinegreta si serviti-le calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.