Pere cu branza Rocquefort

Printeaza

O reteta delicioasa de Pere cu branza Rocquefort din: cartofi, branza rocquefort, zahar, unt, rozmarin, pere, suc de lamaie, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Pere cu branza Rocquefort

  • 1 kg cartofi fierţi
  • 250 g brânză Rocquefort
  • 50 g zahăr
  • 70 g unt
  • 4 rămurele rozmarin
  • 4 pere
  • două linguri suc de lămâie
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fărâmiţează brânza. Topeşte 20 g zahăr într-o tigaie, adaugă 30 g unt şi rozmarinul şi lasă să se caramelizeze 3 minute. Curăţă perele de coajă, taie-le pe lung şi curăţă cotoarele. Topeşte şi restul zahărului cu unt, suc de lămâie şi puţin piper.

Pune perele în caramel şi glasează-le 3 minute. Dă cartofii pe răzătoarea mare, presară-i cu sare şi formează cu mâna opt „fripturi”. Prăjeşte-le în ulei încins, pe fiecare parte, până devin aurii. Pune pe fiecare „friptură” bucăţele de brânză şi câte o felie de pară. Decorează cu rozmarin.

Pere cu branza Rocquefort

Pere cu branza Rocquefort

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.