Pepene galben umplut

Printeaza

Pepene galben umplut

Ingrediente:Pepene galben umplut

  • 1 pepene galben mare
  • 1 pară mare
  • 1 măr mare
  • 2-3 pier­sici
  • 2-3 prune
  • 1 pahar boabe de struguri
  • amestecaţi albi şi negri
  • de preferinţă tămîioşi
  • 1 pahar vin
  • 2 păhărele rom
  • 1/2 pahar zahăr
  • 3 foi de gelatină
  • 1 praf de vanilie

 

Mod de preparare:

Mărul şi para se curăţă de coajă, de căsuţa cu sîmburi şi se taie cuburi mici. Prunele şi piersicile se curăţă de pieliţă, de sîmburi şi se taie bucăţi mici.

Se aleg boabe de struguri, de preferinţă tămîioşi. Toate aceste fructe se punîntr-un castron şi se amestecă cu o lingură de zahăr.

Se alege un pepene galben mare, copt şi bine parfumat. Se taie un căpăcel şi se scot cu lingura toate seminţele; apoi se umple cu fructele tăiate, scuturînd bine pepenele ca să se aşeze fructele.

Vinul şi zahărul se pun la foc să dea un clocot, se adaugă gelatina şi se amestecă cu lingura ca să se dizolve bine. Se strecoară prin sităşi se adaugă romul şi praful de vanilie.

Cînd amestecul este aproape rece, se toarnă în pepene cît să acopere fructele şi se aşază direct pe gheaţă. Cînd se serveşte, se taie în jumătate pe lung şi fiecare ju­mătate în felii.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pepene galben umplut cu fructe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.