Pepene galben cu nuci si ghimbir

Printeaza

Pepene galben cu nuci si ghimbir din: pepene galben, nuci de Brazilia sau macadamia, ghimbir, unt de cacao topit, miere, lămâie

 

Ingrediente:

  • 1 pepene galben de dimensiune medie
  • 100-150 g nuci macadamia
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt de cca 2-3 cm
  • 3 linguri unt de cacao topit la bain-marie (pentru proprietatea de întărire a compoziţiei la rece)
  • miere, după gust
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Se spală bine pepenele galben, se taie în jumătate, se curăţă de seminţe şi apoi se scoate conţinutul cu lingura

Ghimbirul se dă pe râzătoare pen­tru a obţine o pastă omogenă, fără fi­brele lemnoase specifice.

Se amestecă în blender miezul de pepene, nucile de Brazilia, pasta de ghimbir, untul de cacao topit şi puţină miere, după gust (în cazul în care pe­penele nu este foarte dulce). Se adau­gă zeamă de lămâie.

Se dă la frigider cca 2 ore şi apoi se serveşte în jumătăţile de pepene păs­trate de la început.

Se poate decora cu frunzuliţe de mentă proaspătă, pentru un plus de savoare şi răcoare.

Pepene galben cu nuci si ghimbir

Pepene_galben_cu_nuci_de_Brazilia_si_ghimbir

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.