Pepene galben cu jambon afumat, rosii si masline

Printeaza

Pepene galben cu jambon afumat, rosii si masline

Pepene galben cu jambon afumat, rosii si masline

Ingrediente:

  • 1 pepene galben
  • 12 felii subţiri jambon de Parma
  • 12 măsline verzi, fără sâmburi
  • 12 rosii-cireaşă

 

Mod de preparare:

Taie pepenele felii mari şi îndepărtează sâmburii; apoi taie feliile cuburi, de mărimea unei înghiţituri.

Taie feliile de jambon în două şi rulează-le în jurul bucăţilor de pepene. Taie în două roşiile-cireaşă, cu codite cu tot, şi măslinele verzi, fără sâmburi.

Infige câte un cub de pepene şi o jumătate de roşie pe câteva scobitori, iar pe altele, câte un cub de pepene şi câte două jumătăţi de măsline. Aşază-le pe un platou şi serveste-le.

Jambonul de Parma crud şi afumat are un gust excelent dacă îl combini cu dulceaţa şi aroma pepenelui galben şi cu gustul dulce-acrişor al roşiilor-cireaşă.

Pepene galben cu jambon afumat rosii si masline

Pepene galben cu jambon afumat rosii si masline.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta foarte interesanta de pepene galben. Merita s-o incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.