Pepene cu scortisoara si frisca
PrinteazaPepene cu scortisoara si frisca din: pepene galben, zahar, scorţişoară, nucşoară, porto alb, frunze de mentă proăspătă, smântână proaspătă, zahăr pudră.
- 1 pepene galben de 1 kg
- 50g zahăr
- 1/2 linguriţă cu praf de scorţişoară
- 1 praf de nucşoară
- 200 ml porto alb
- 6 frunze de mentă proăspătă
Pentru frişca:
- 200 ml smântână proaspătă
- 1 lingură de zahăr pudră
Mod de preparare:
Se desface pepenele făcându-se în partea cozii o deschizătură în zig-zag cu un diametru de 6-8 centimetri. Se scot sâmburii şi apoi pulpa, sub formă de grămăjoare, Cu ajutorul unei linguri mari.
Se presară aceste grămăjoare cu zahăr, scorţişoară şi nucşoară, se aşază la loc în scoarţa fructului apoi, după aproximativ 10 minute, se varsă vinul alb şi se lasă la frigider timp de 2 ore.
Se prepară frişca, bătând spumă smântână şi adăugând înc’et zahărul pudră la sfârşit. In momentul servirii, se garnisesc cupe mici cu grămăjoarele de pepene, se acoperă cu frişcă şi se ornează cu o frunză de mentă.
Pofta buna!