Penne cu sos de rosii

Printeaza

Penne cu sos de rosii din: penne, ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de ansoa, pulpa de rosii, parmezan, busuioc.

Ingrediente:Penne_cu_sos_de_rosii

  • 1 pachet de penne sau alte paste scurte
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 4-5 fileuri de ansoa
  • 400 g pulpa de rosii
  • 50 g parmezan
  • cateva fire de busuioc proaspat

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă sărată. Intre timp, într-o tigaie încăpătoare, cu pereţii înalţi, căleşte în ulei de măsline ceapa şi usturoiul până se înmoaie, apoi adaugă fileurile de anşoa şi pulpa de roşii.

Asezonează. Lasă să fiarbă 8-10 minute la foc mediu, până începe să scadă şi să se îngroaşe.

Scurge pastele (păstrează puţină apă) şi răstoarnă-leîn tigaie, peste sos. Amestecă pentru ca sosul să ajungă pe toate pastele, la de pe foc.

Pentru a servi, pune pastele în 4 farfurii, decorează cu frunze de busuioc proaspăt şi rade deasupra parmezan şi presară piper proaspăt măcinat.

Penne cu sos de rosii

Penne_cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.