Penne cu sos de ciuperci

Printeaza

O reteta gustoasa de penne cu sos de ciuperci, cascaval, unt, smantana, sare, piper, spanac, miez de nuca.

Ingrediente:Penne cu sos de ciuperci

  • un pachet de paste penne
  • 150 g caşcaval ras
  • 50 g unt
  • 150 ml smântână
  • sare
  • piper
  • 400 g ciuperci
  • 200 g spanac
  • 50 g miez de nucă

Mod de preparare:

Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare până se înmoaie, apoi se trec prin cateva jeturi de apă ca să nu se lipească între ele.

Separat, se curăţă ciupercile, se spală în cateva ape şi se taie felii foarte subţiri. Ciupercile tăiate se pun să se călească timp de 5-10 minute în uleiul de măsline, încins în prealabil.

Sos alb se pregăteşte din untul topit peste care se pune smântana şi caşcavalul. Se ames­tecă uşor şi continuu ca să nu facă cocoloaşe.

Ciupercile călite, miezul de nucă şi spanacul mărunţit se amestecă cu sosul obţinut, apoi se toarnă peste pastele fierte. Se servesc calde.

Penne cu sos de ciuperci

Penne cu sos de ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.