Penne cu ragu de legume

Printeaza

Penne cu ragu de legume din: morcovi, pastarnac, broccoli, rosii cherry, fenicul, ceapa, usturoi, penne, sare, unt, supa de legume, creme fraiche, boia iute, otet balsamic, piper, parmezan.

Ingrediente:Penne cu ragu de legume

  • câte 150 g de morcovi şi păstârnac
  • 300 g broccoli
  • 250 g roşii cherry
  • 1 buc. fenicul
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 400 g penne
  • sare
  • 2 linguri de unt
  • 300 ml supă de legume ( din cuburi instant)
  • 150 g creme fraiche
  • boia iute
  • 2 linguriţe de oţet balsamic
  • piper proaspăt măcinat
  • 40 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Cureţi de coajă morcovii şi păstârnacul şi îi tai cubuleţe. Broccoli îl desfaci în bucheţele, cotorul îl toci mărunt. Speli roşiile şi le tai jumătăţi. Feniculul îl speli, îl cureţi, îl tai pe lung, arunci coceanul şi tai pulpa în felii subţiri.

Ceapa şi usturoiul le cureţi de coajă şi le toci fin. Fierbi pastele în apă cu sare. într-o cratiţă încingi 1 lingură de unt. Pui la călit pentru vreo 5 minute ceapa, usturoiul, feniculul, cotorul de broccoli, morcovii şi păstârnacul.

Jumătate din cantitate o scoţi pe o farfurie. Pui supa de legume în cratiţă, peste restul de legume călite şi laşi să fiarbă încet 10 minute. Apoi pasezi legumele, încorporezi smântână şi dai gust cu sare, boia şi oţet. încingi res­tul de unt, adaugi un pic de apă şi pui bucheţelele de broccoli la înăbuşit vreo 4 minute.

Adaugi legumele lăsate la o parte şi roşiile, le încingi un pic, pui sare şi piper. Amesteci într-un castron mare pastele cu sos şi bucăţile de legume călite. Când le aduci la masă, presari în farfurii şi parmezan proaspăt ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.