Penne cu carne

Printeaza

Penne cu carne

Penne cu carne

Ingrediente:

  • 400 g de penne
  • 600 g carne tocată
  • o ceapă roşie
  • 6 roşii
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei capia
  • sare
  • piper
  • o linguriţă de zahăr sau de miere
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Pastele se pun să fiarbă în apă clocotită cu puţin ulei şi o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor indicate pe ambalaj. După ce s-au fiert, se scurg de apă şi se trec prin 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare, cât timp se prepară sosul.

Se curăţă şi se taie ceapa solzişori. Ardeiul se spală şi el şi se taie cubuleţe. Ceapa şi ardeiul se călesc în uleiul de măsline până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată şi se amestecă încontinuu să nu se lipească. Se mai pune câte o lingură de apă caldă din când în când.

După ce a fiert carnea, se pregătesc roşiile, se opăresc, se dau prin râzătoare sau se zdrobesc cu blenderul şi se adaugă peste carne. Se pune sare şi piper, după gust, o lin­guriţă cu zahăr sau cu miere, apoi se presară puţin cimbru şi se mai lasă să fiarbă până scade sucul de roşii.

Pastele se aşază pe un platou şi deasupra lor se toarnă compoziţia de carne. Se ornează, după preferinţă, cu cimbru şi măsline întregi. Se servesc calde.

Penne cu carne

crop Penne-cu-carne.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.