Penne cu busuioc si crema de ardei gras

Printeaza

O reteta de penne cu busuioc si cremă de ardei gras din: penne, ardei gras, ardei rosu, busuioc, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline si cimbrisor.

Ingrediente:Penne cu busuioc si crema de ardei gras

  • 400 g penne
  • 3 ardei grasi
  • 1 ardei rosu
  • 8 fire de busuioc
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 150 ml smantana lichida
  • 2 linguri ulei de masline
  • putin cimbrisor

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 C (treapta 6), acoperiti gratarul cu o folie de aluminu si asezati ardeii grasi deasupra. Lasati-i sa se coaca uniform, introcandu-i regulat. Apoi puneti-i intr-o punga de plastica si lasati-i sa se raceasca: astfel, il veti curata mai usor.

Dupa ce s-au racit, inlaturati pielita, eliminati semintele si taiati-i suvite. Puneti separat suvitele de ardei rosu si cate de ardei galben.

Curăţaţi şi tocaţi fin usturoiul şi ceapa. încingeţi uleiul într-o cratiţă, puneţi ceapa şi usturoiul şi lăsaţi le să se călească încet, iar apoi adău­gaţi restul şuviţelor de ardei galben, presăraţi cimbrişor şi rumeniţi totul 5 min.

Apoi, turnaţi smântână, adău­gaţi busuiocul tocat, săraţi, piperaţi şi lăsaţi totul încă 5 min, la foc mic. Mixaţi compoziţia din cratiţă până obţineţi un sos onctuos. Totodată, fierbeţi pennele într-o cantitate mare de apă sărată (circa 10 min).

Scurgeţi-le rapid, turnaţi-le într-un vas cald, acoperiţi-le cu crema de ardei gras şi decoraţi-le cu şuviţele de ardei păstrate. Serviţi imediat.

Penne cu busuioc si crema de ardei gras

Penne cu busuioc si crema de ardei gras

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.