Penne bolognese cu oregano

Printeaza

Penne bolognese cu oregano din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, unt, ulei, carne de vita, sare, piper, coaja de lamaie, oregano, vin rosu, rosii si paste penne.

Ingrediente:Penne_bolognese_cu_oregano

  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 fire de telina
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 400 g carne de vita tocata
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura oregano tocat
  • 200 ml vin rosu
  • 400 g rosii decojite (conserva)
  • 400 g paste tip penne

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, usturoiul şi legumele şi se taie toate mărunt. Se încing uleiul şi untul şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până ce se fărâmiţează.

Se călesc şi legumele în aceeaşi tigaie şi se condimentează cu sare, piper, coajă de lămâie şi jumătate din oregano.

Se toarnă vinul şi se lasă să fiarbă la foc moale. Se adaugă şi roşiile şi se dau în fiert, amestecând. Se reduce focul şi se mai lasă 45 min., până ce se îngroaşă compoziţia.

Se amestecă din când în când. Se fierb pastele în apă cu sare, con­form indicaţiilor de pe ambalaj. Se potriveşte sosul de sare şi piper.

Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu sosul de roşii şi se ornează cu restul de oregano.

Penne bolognese cu oregano

Penne_bolognese_cu_oregano

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Nela Petrusin

    Trebuie sa incerc pennele astea

  2. Cele mai simple

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.