Peltea de gutui cu fistic

Printeaza

Peltea de gutui cu fistic din: gutui, vin alb, gelfix, zahar, fistic.

Ingrediente:Peltea_de_gutui_cu_fistic

  • 1,5 kg gutui
  • 200 ml vin alb
  • 1 plic praf Gelfix
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri fistic

 

Mod de preparare:

Se curăţă puful de pe gutui cu un prosop de bucătărie. Se curăţă apoi şi cotoarele, iar pulpa se taie felii. Se dau în fiert 1,25 l apă şi sucul de la 1/2 lămâie. Se aşază înăuntru feliile de gutui şi se fierb înăbuşit 40 min. Se lasă să se răcorească şi se strecoară. Se păstrează sucul şi se măsoară 800 ml.

Se amestecă împreună cu vin, zahăr şi Gelfix şi se lasă să fiarbă 2 min. Se adaugă 2 linguri de fistic. Pelteaua se toarnă în borcane clătite cu apă fierbinte, acestea se închid ermetic şi se aşază pe capac timp de 20 min. Apoi se întorc.

Peltea de gutui cu fistic

Peltea_de_gutui_cu_fistic

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • dulceata de gutui cu gelfix

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu dulceata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.