Pelmeni cu carne
PrinteazaPelmeni cu carne
Ingrediente:
- un kg făină
- 5 ouă
- 100 g unt
- sare
- smântână
Umplutura:
- 500 g carne tocată (vită şi porc)
- mirodenii
Mod de preparare:
Aluatul se pregăteşte simplu, bătându-se cu sare şi 50 ml apă, se presară făina, se amestecă bine, apoi se adaugă ouăle şi se frământă. Coca trebuie să fie destul tare, ca pentru tăiţei.
Se întinde foaia subţire şi cât permite de mare, din ea tăindu-se mici pătrate cu latura de 3 cm, care, mai apoi, se umplu cu carnea trecută de două ori prin maşina de tocat şi amestecată cu mirodenii.
Se îndoaie la colţ şi le strângi bine marginile, apăsând cu degetele. Se pun în apa cu sare dată deja în clocot şi se fierb, încetiişor, la foc mic. Se servesc cu smântână deasupra.
Pelmeni cu carne
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pelmeni cu carne
- pelmeni receta