Pavlova cu frişca şi fructe proaspete

Printeaza

O reteta delicioasa de pavlova cu frisca si fructe proaspete din: zahar pudra, albusuri, unt, zahar vanilat, amidon, fructe proaspete, smantana si zahar pudra.

Ingrediente:Pavlova cu frişca şi fructe proaspete

pentru bezea:

  • 200 g zahăr pudră
  • 2 albuşuri
  • 20 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă amidon

pentru decor:

  • fructe proaspete (afine, căpşuni, kiwi)
  • 150 ml smântână pentru frişca
  • 1 lingură zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile spumă tare, adaugă treptat zahărul pudră, zahărul vanilat şi amestecă uşor de jos în sus. Imbracă o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei, stro­peşte-o cu unt topit şi presară amidonul. Umple un poş cu compoziţia de ouă şi pune cu el în tavă rozete, creând o spirală cu înălţimea de cel puţin 2 cm.

Pune tava în cuptorul încălzit la 180° C şi lasă-le să se coacă 10 minute, apoi redu temperatura la 150° C şi coace-le în continuare încă 45 de minute, având grijă să nu se ardă. Stinge focul şi lasă bezeaua să se răcească în cuptor.

Spală şi taie fructele, păstrându-le întregi pe cele mai mici. Când bezeaua s-a răcit, decorează cu frişca în­dulcită cu 1 lingură de zahăr pudră şi cu fructe, apoi pune-o în frigider până în momentul servirii.

Pavlova cu frişca şi fructe proaspete

Pavlova cu frişca şi fructe proaspete

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.