Pătrate cu cremă

Printeaza

Pătrate cu cremă

Ingrediente foaie:Pătrate cu cremă

  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 20 g praf de amoniac
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf de vanilie
  • 1/4 pahar lapte
  • ulei

Ingrediente crema: 1/2 pahar lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare.

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din cele arătate, se lasă să se odihnească ½ oră. Se împarte apoi aluatul în trei părţi egale.

Se întind trei foi care se coc pe rînd în tava de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină. Pentru cremă, se amestecă într-o cratiţă pe foc laptele cu zahărul şi făina pînă ce începe să se îngroaşe.

Se ia de pefoc şi se adaugă untul şi esenţa de migdale amare, ameste­cînd bine.

Cu această cremă se unge fiecare foaie şi se aşază una peste alta (foaia de deasupra trebuie să fie unsă cu cremă).

Se serveşte tăiată în pătrate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.