Patlican Musakka

Printeaza

Patlican Musakka

Ingrediente:Patlican Musakka

  • 1 kg vinete
  • 50 g ulei de masline
  • 250 gr carne tocata
  • 2 cepe mici
  • 2 rosii
  • 2 lingurite bulion
  • 2 lingurite sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana apa
  • patrunjel

Mod de preparare:

Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii.

Se scot din tigaie, pastrind uleiul. Se pune un strat de vinete intr-un vas. In uleiul ramas se caleste ceapa, dupa care se pune si carnea, lasindu-se timp de 8 -10 minute.

Se adauga bulionul, o rosie taiata, sarea si piperul. Se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute.

Se adauga apa, amestecind bine. Se lasa amestecul pina fierbe, dupa care se rastoarna peste
vinete.

Se acopera cu felii de rosie. Se lasa la cuptor 30 minute. Se presara deasupra patrunjel.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta e reteta de musaca?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.