Pateuri cu visine si lamaie

Printeaza

Pateuri cu visine si lamaie din: făină, zahăr pudră vanilat, unt, zahar tos, oua, visine, apa, sare, zeama de lamaie.

Pateuri cu visine si lamaie

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • zahăr pudră vanilat
  • 300 g unt
  • 10 linguri zahăr tos
  • 4 ouă
  • 2 kg vişine
  • 1 pahar apă
  • sare
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Cerni făina şi o pui într-un vas. Faci o adâncitură la mijloc, unde pui untul înmuiat. Amesteci bine, apoi adaugi pe rând apa, zeama de lămâie, 2 ouă şi pra­ful de sare.

Frămânţi bine un aluat, pe care îl laşi la rece, timp de 35 de minute. Speli vişinele, apoi le scoţi sâmburii şi Ife laşi la scurs.

După ce s-au scurs, le amesteci cu zahărul tos.  Intinzi din aluat o foaie, din care tai pătrate de 15 cm.

Pui pe fiecare pătrat vişine, ungi marginile cu albuş bătut, aduci colţurile spre mijloc, pentru a forma un pacheţel şi apeşi uşor pentru a se lipi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.