Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat

Printeaza

Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat din: făină albă şi integrală, cjimen nergu, sare, ulei de masline, apa, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, mazare congelata, turmeric, seminţe de chimen, curry, ulei de cocos, zeama de lamaie, iaurt de soia, runze de mentă, usturoi, sare, lămâie.

Pateuri_Samosa_cu_sos_de_iaurt_metolat

Ingrediente pentru aluat:

  • câte 100 g făină albă şi integrală
  • 1 lingu­riţă chimen negru
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 20 ml ulei de măsline
  • 5-7 linguri apă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 2 cartofi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1/2 legă­tură usturoi verde
  • 100 g mâzăre conge­lată
  • 1 linguriţă turmeric
  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • 1/2 linguriţă curry
  • 1 lingură ulei de cocos
  • zeama proaspăt stoarsă de la 1/2 lămâie

Ingrediente pentru iaurtul mentolat:

  • 150 g iaurt de soia
  •  15 frunze de mentă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol făina, sarea şi seminţele de negrilică. Adaugi uleiul şi frămânţi cu degetele, obţinând firimituri. Adaugi treptat apă, astfel încât să obţii un aluat omogen, potrivit de tare, pe care îl modelezi în formă de sferă, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider.

Pentru umplutură, cureţi şi speli legumele. Fierbi cartofii 20 de minute, încingi într-o tigaie uleiul de cocos, adaugi chimen, curry şi turmeric, iar după 1 minut pui ceapa şi ustu­roiul verde tăiate mărunt, cubuleţe de cartofi zdrobi­te, mazărea şi zeama de lămâie.

Amesteci înconti­nuu şi iei vasul de pe foc după 5 minute. Impărţi aluatul în 5. Pe masa presărată cu făină, întinzi discuri de 1-2 mm grosime. Le tai în jumătate şi rulezi sub formă de cor­nete pe care le umpli şi le închizi, obţinând triun­ghiuri.

Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 15 minute pe o parte, apoi le întorci şi continui coacerea 15-20 de minute. Pentru sos, amesteci toate ingredientele în blender. Serveşti pateurile cu sosul de iaurt mentolat.

Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat

Pateuri_Samosa_cu_sos_de_iaurt_metolat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Au iesit bune pateurile astea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.