Pateuri delicioase

Printeaza

Pateuri delicioase din: faina, pudra de mustar, unt, branza cheddar, salvie, ou, lapte batut.

Ingrediente:Pateuri_delicioase

  • 225 g faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 lingurita pudra de mustar
  • 50 g unt rece, taiat in cuburi
  • 100 g branza Cheddar, rasa
  • 1 lingurita de salvie fin tocata, plus 8 frunze mici
  • 1 ou, batut
  • 100 ml lapte batut

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. într-un bol mare, amestecă făina, pudra de muştar, 1/2 linguriţă de sare şi un praf de piper negru proaspăt măcinat.

Incorporează untul, amestecând până când mixul capătă consistenţa unui pesmet fin. Adaugă jumătate din cantitatea de brânză şi salvia. Intr-un alt bol, bate ouăle cu laptele bătut.

Formează o adâncitură în mijlocul aluatului şi adaugă tot mixul de lapte bătut cu excepţia unei jumătăţi de linguri.

Mişcându-te repede, amestecă până când obţii un aluat moale. Transferă-l pe suprafaţa de lucru, presărată cu puţină făină, şi frământă-l puţin, să devină şi mai fin. Intinde-l într-un pătrat cu grosimea de 3cm.

Taie-l în sferturi, apoi taie fiecare sfert în două pe diagonală, astfel încât să obţii 8 triunghiuri. Aşază-le într-o tavă de copt presărată cu făină, unge-le cu mixul de lapte bătut rămas şi aranjează pe fiecare triunghi câte o frunză de salvie.

Coace-le 12-14 minute, până când se umflă şi devin aurii. Savurează-le calde, unse cu unt.

Pateuri delicioase

Pateuri_delicioase

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.